Proč na sv. Martina pečeme husu?

Proč na sv. Martina pečeme husu?

V dnešní uspěchané době častokrát udržujeme některé pěkné zvyky a tradice aniž bychom si uvědomovali jak vznikly. Jak je to například…

Proč na sv. Martina pečeme husu?

Proč na sv. Martina pečeme husu?

V dnešní uspěchané době častokrát udržujeme některé pěkné zvyky a tradice aniž bychom si uvědomovali jak vznikly. Jak je to například se svatomartinskou husou, vínem a sladkostmi?

Kdo to byl sv. Martin?

Kdo to byl sv. Martin?

Narodil se roku 316 v posádkovém městě Sabaria v Horní Panonii (dnes Szombathely v Maďarsku). Otec byl vysokým římským důstojníkem a dal mu jméno po římském bohu války, Marsovi.

Jak stolovat? Víno bez stresu

Jak stolovat? Víno bez stresu

Objednávka a úvodní degustace vína si můžete užít bez stresu. Poradíme vám, jak vše zvládnout sebevědomě a s noblesou, abyste udělali dobrý dojem i na své hosty.

Hovězí kotlík s klobáskou

Hovězí kotlík s klobáskou

Typ pro váš sobotní oběd doma i na chalupě. Nechte se inspirovat šéfkuchařem Restaurace u Benáků.

Jak to začalo?

Jak to začalo?

Restaurace U Benáků Jak to začalo? Jak se z malého obchůdku s nápoji stala příjemná rodinná restaurace? Vážení zákazníci, přátelé a kamarádi, Je to již víc než 20 let co jsme na přání zákazníků, přátel a obyvatel Mníšku začali budovat z bývalého občerstvení se zahrádkou a obchodu s nápoji…

Orientace na stránkách

Články na blogu

Proč na sv. Martina pečeme husu?

Kdo to byl sv. Martin?

Jak stolovat? Víno bez stresu

Hovězí kotlík s klobáskou

Jak to začalo?

Restaurace U Benáků

Náměstí F.X.Svobody 258
252 10 - Mníšek pod Brdy

Pevná linka: 318 591 119

Mobil: 724 852 350
Email: restauracebenakovi@seznam.cz

© Restaurace U Benáků | EMBERI PROduction LLC