Typ pro váš sobotní oběd doma i na chalupě. Nechte se inspirovat šéfkuchařem Restaurace u Benáků.

Pro svůj kulinářský úspěch budete potřebovat

[bullet_block large_icon=“13.png“ width=““ alignment=“right“ font_size=“14″ font_font=“Ubuntu“ font_style=“italic“ font_color=“#000″]

  • 1 kg hovězí zadní
  • Rajský protlak
  • 2-3ks paprika nebo kápie
  • Sladká paprika (mletá)
  • 1-2 chilli papričky
  • 1-2 klobásy
  • Sůl
  • 1 kg cibule
  • nejlépe hovězí vývar

[/bullet_block]

Postup vaření „Hovězí kotlík s klobásou“

Cibuli nakrájíme na drobno a do zlatova osmahneme (restujeme). Hovězí zadní maso nakrájíme na nudličky a přidáme k orestované ciblce. Podusíme – necháme zatáhnout. Přidáme rajský protlak, sladkou papriku a zalijeme vývarem. Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájené kapie, cibuli nakrájenou na plátky a restovanou (lehce opečenou) klobásu krájenou na kolečka.

Můžeme lehce zahustit. Dochutíme solí a přidáme chilli papričky.

Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem, bramborem nebo jen pečivem. Dobrou chuť.

Napište nám do komentářů jak se vám v kuchyni dařilo a jak vám chutnalo.


Jiří Švec
Jiří Švec

Restauraci jsme zakládali s rodiči. Vždy mě bavilo obsluhovat zákazníky, starat se o to, aby se dobře najedli, napili a příjemně strávili svůj čes u nás. Když zákazníci odcházejí spokojení, jsem spokojen i já. Je to pro mne velká odměna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.