Typ pro váš sobotní oběd doma i na chalupě. Nechte se inspirovat šéfkuchařem Restaurace u Benáků.
Pro svůj kulinářský úspěch budete potřebovat
[bullet_block large_icon=“13.png“ width=““ alignment=“right“ font_size=“14″ font_font=“Ubuntu“ font_style=“italic“ font_color=“#000″]
- 1 kg hovězí zadní
- Rajský protlak
- 2-3ks paprika nebo kápie
- Sladká paprika (mletá)
- 1-2 chilli papričky
- 1-2 klobásy
- Sůl
- 1 kg cibule
- nejlépe hovězí vývar
[/bullet_block]
Postup vaření „Hovězí kotlík s klobásou“
Cibuli nakrájíme na drobno a do zlatova osmahneme (restujeme). Hovězí zadní maso nakrájíme na nudličky a přidáme k orestované ciblce. Podusíme – necháme zatáhnout. Přidáme rajský protlak, sladkou papriku a zalijeme vývarem. Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájené kapie, cibuli nakrájenou na plátky a restovanou (lehce opečenou) klobásu krájenou na kolečka.
Můžeme lehce zahustit. Dochutíme solí a přidáme chilli papričky.
Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem, bramborem nebo jen pečivem. Dobrou chuť.
Napište nám do komentářů jak se vám v kuchyni dařilo a jak vám chutnalo.